ثبت نام دوره ها
معرفی-15-گونه-از-انواع-کاکتوس

معرفی 15 گونه از انواع کاکتوس و آموزش روش نگهداری آنها

کاکتوس‌ها بنابر طبیعت مقاومی که در شرایط متفاوت دارند، یکی از گیاهان زینتی خانگی محسوب می‌شوند. در این مقاله ما قصد داریم تا شما را با انواع کاکتوس آشنا سازیم. در واقع کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها جزء آن دسته از گیاهان خانگی و زینتی محبوب هستند که بیشتر افراد به خوبی آن‌ها را می‌شناسند.

این گیاهان طیف وسیعی از اشکال و اندازه‌های متفاوت را دارند و شما بنابر سلیقه خود می‌توانید اقدام به خرید و مراقبت از آن‌ها نمایید. کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها هر دو خصوصیت مشترک زندگی در محیط‌های خشک را دارند. در واقع زیستگاه بومی کاکتوس‌ها صحرا است و در نور زیاد، دمای بالا و رطوبت کم می‌توانند به خوبی رشد کنند.

با این حال توجه کنید که روش نگهداری کاکتوس ها با یکدیگر متفاوت است؛ زیرا برخی از کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها در شرایط مرطوب و نیمه مرطوب و بارانی بهتر رشد می‌کنند.

اگر قصد نگهداری از گونه های مختلف از کاکتوس را دارید بهتر است ابتدا اقدام به بازسازی زیستگاه طبیعی آن‌ها کنید. در ادامه این مقاله سعی کرده‌ایم تا شما را با ۱۵ تا از انواع کاکتوس آشناسازیم. در ادامه قصد داریم تا شیوه نگهداری انواع کاکتوس را نیز به شما بیاموزیم پس با ما همراه باشید.

مجموعه فلوآرت علاوه یکی از مجموعه های حرفه ای در زمینه گل آرایی می باشد این مجموعه با برگذاری کلاس های حضوری و آنلاین برای هنرجویان خود به روز ترین متد های دنیا را آموزش می دهد. اگر به دنبال گل فروشی هستید جهت سفار گل های زیبا این مجموعه از بهترین هاست.

معرفی انواع کاکتوس خانگی

در این بخش قصد داریم تا اسم انواع کاکتوس را به شما معرفی کنیم. این گیاهان خاردار و بسیار زیبا به معنای واقعی کلمه، جان سخت هستند. در مقایسه با سایر گیاهان آپارتمانی که نیاز به مراقبت و آبیاری منظم دارند، کاکتوس‌ها به نوعی مستقل‌تر و مقاوم‌تر هستند. در موقع کاکتوس‌ها به واسطه ذخیره آب در خود قادرند تا در شرایط بی‌آبی به خوبی رشد کنند و زنده بمانند.

در ادامه این بحث به معرفی انواع کاکتوس ها برای شما دوستان می‌پردازیم.

1- کاکتوس Angel Wings:

یکی از خانواده کاکتوس‌ها است که ظاهری شبیه به گلابی خاردار دارد.

 

2- کاکتوس دم موش صحرایی:

یک کاکتوس بومی متعلق به جنوب غربی مکزیک است. این کاکتوس رشد سریعی دارد و قطر ضخامت ساقه‌های این گونه می‌تواند به سه فوت برسد.

 

3- کاکتوس Euphorbia:

 این کاکتوس می‌تواند بیش از هشت فوت رشد کند. این کاکتوس دارای برگ‌های کوچک سبز است و به خاک خوب، زهکشی خوب و آبیاری دو بار در ماه نیاز دارد. این گیاه ممکن است حتی تا دهه‌ها زنده بماند.

 

4- کاکتوس مامیلاریا:

کاکتوس مامیلاریا ممکن است حاوی تعدادی گل‌های صورتی به شکل تاج بالای سرش باشد. این کاکتوس را باید در خاک شنی بکارید، هر دو هفته یکبار آن را آبیاری کنید و در طول زمستان تنها ماهیانه به آن آب بدهید.

 

5- کاکتوس وحشی:

 به آن کاکتوس شدید می گویند ، زیرا با خارهای سخت و سخت پوشانده شده است.به عنوان گیاه خانگی ، به همان اندازه که می تواند تأمین کند ، به نور خورشید و کمی آبیاری همراه با مخلوط شن و ماسه سست نیاز دارد.

 

6- کاکتوس گرد

کاکتوس بشکه ای یکی از انواع کاکتوس گرد است. کاکتوس های کلاه کشیشی و کاکتوس بشقابی جزو این دسته از کاکتوس ها به حساب می آیند. ویژگی بارز کاکتوس بشکه ای و یا گرد را میتوان علاقه شدید آنها به نور خورشید و خاک خشک دانست.

 

7- کاکتوس انجیر تیغی

این دسته از کاکتوس ها یکی از انواع کاکتوس اپونتیا به حساب می‌آیند. ویژگی بارز این دسته از کاکتوس‌ها سطح صیقلی و برگ های براق آن ها است.

 

8- کاکتوس اچینو

انواع کاکتوس اچینو جزء طبقه بندی کاکتوس‌های کروی قرار می‌گیرند. نام دیگر این نوع کاکتوس گروزنی و یا کاکتوس توپ طلایی است. مشخصه بارز این نوع کاکتوس‌ها بزرگی و ارتفاع زیاد آن‌ها است.

 

انواع کاکتوس ساکولنت

به طور کلی انواع کاکتوس آویزان و یا ساکولنت زیادی وجود دارد. مراقبت از این نوع کاکتوس‌ها بسیار ساده و آسان است.

ظاهر جذاب و حالت پایدار این دسته از کاکتوس‌ها سبب شده تا تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کاکتوس‌های حال حاضر میان افراد شوند. برخی از انواع این کاکتوس‌ها عبارتند از:  گل سنسویه، رشته قلبهاریال رشته نیکل‌ها و میوه اژدها.

کاکتوس بدون تیغ

همه افراد کاکتوس‌ها را به واسطه تیغ و برندگی آن‌ها می‌شناسند، اما کاکتوس بدون تیغ برخلاف سایر کاکتوس‌ها دارای تیغ‌های نهفته‌ای در بدنه خود است. انواع کاکتوس بدون تیغ عبارتند از هاورتیا، غوره‌ای، کریسمس و یشم.

کاکتوس گوشتی

انواع کاکتوس گوشتی یکی دیگر از اشکال کاکتوس‌های محبوب به منظور نگهداری در خانه است. این گیاهان نیاز به توجه و رسیدگی بسیار کمی دارند و میزان قابل توجهی آب را در ساقه و برگ‌های خود ذخیره می‌کنند.

کاکتوس دراز

انواع کاکتوس دراز در اشکال و ابعاد متفاوتی موجود است. برخی از انواع کاکتوس دراز عبارتند از پارودیا، اچینو و ساگوارو. در واقع کاکتوس ساگوارو را می‌توان مشهورترین نوع این دسته از کاکتوس‌ها دانست.

انواع کاکتوس گلدار

کاکتوس‌های گلدار جزء آن دسته از کاکتوس‌هایی هستند که از آن‌ها به عنوان گیاه زینتی در خانه استفاده می‌شود. از گل انواع کاکتوس می‌توان استفاده‌های متفاوتی کرد. در واقع خواص درمانی و زیبایی نهفته در گل ها انواع کاکتوس آن را بیش از پیش نزد مردم محبوب ساخته است. کاکتوس آپونتیا که به زبان مادرشوهر نیز معروف است، یکی از معروف‌ترین انواع کاکتوس گلدار محسوب می‌شود.

کاکتوس خورشیدی

عمده دلیل محبوبیت این دسته از کاکتوس‌ها به علت جذب کنندگی امواج مضر است و به همین دلیل است که مردم مایل به نگهداری از آن در خانه هستند. کاکتوس خورشیدی یکی از انواع کاکتوس ساکولنت محسوب می‌شود.

کاکتوس سم اسبی

این دسته از کاکتوس‌ها ساقه‌هایی گوشتی دارند که به واسطه ذخیره آب پر شده است. علت نامگذاری این دسته از کاکتوس‌ها برگ‌هایی است که ظاهری شبیه به سم اسب به خود گرفته است. اگه قصد نگهداری از این کاکتوس را دارید باید آن را در دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و در رطوبت معمولی اتاق نگهداری کنید.

تکثیر انواع کاکتوس

اگر تصمیم به نگهداری از یکی از انواع کاکتوس ها را گرفته‌اید و قصد دارید تا اقدام به تکثیر آن کنید، می‌توانید از این سه روش استفاده کنید.

  • کاشت بذر

کاشت بذر به طور کلی یکی از روش‌های محبوب و ساده به منظور پرورش انواع کاکتوس و یا سایر گیاهان است. حتی برخی از کاکتوس‌ها را تنها به واسطه کاشت بذر می‌توان پرورش داد.

  • قلمه زدن

یکی دیگر از روش‌های رایج به منظور پرورش و تکثیر یک گیاه قلمه زدن است. شما با قلمه زدن بخشی از برگ‌ها و یا قسمتی از بدنه کاکتوس می‌توانید اقدام به تکثیر آن کنید. تنها فراموش نکنید که باید عملیات قلمه زدن را در فصل مخصوص به گیاه مورد نظرتان انجام دهید.

  • جداسازی پاجوش

پاجوش‌ها اصولاً در کناره گیاه اصلی و مادر خود رشد می‌کنند. حتی ممکن است شاهد رشد پاجوش در قسمت ساقه و یا برگ کاکتوس نیز باشید. شما می‌توانید از طریق جدا کردن پاجوش‌ها اقدام به تکثیر گیاه مورد نظر کنید.

روش نگهداری کاکتوس ها

اگز قصد نگهداری از انواع کاکتوس را در خانه دارید باید یکسری نکته کلیدی را رعایت کنید. همه ما کاکتوس ها را با ویژگی‌هایی همانند مقاومت بالا، سازش با محیط و مصرف کم آب می‌شناسیم.

نگهداری از یک کاکتوس همانند سایر گیاهان به آبیاری مداوم و مراقبت‌های ویژه نیاز ندارد. اگر کاکتوس شما در فصل رشد قرار دارد باید حداقل یک بار در طول هفته آن را آبیاری کنید. توجه کنید که با بزرگتر شدن کاکتوس شما نیاز آن نیز به آب بیشتر خواهد شد.

شما در فصل‌هایی همانند زمستان باید کمتر از سایر مواقع اقدام به آبیاری کاکتوس کنید و گیاه خود را حداقل در دمای بین ۷ تا ۱۳ درجه سانتیگراد نگه دارید. توجه کنید که عوامل دیگری همانند کود نیز در رشد هرچه بیشتر کاکتوس شما تاثیرگذارند. شما با رعایت تمامی نکات گفته شده قادر به نگهداری از انواع کاکتوس خواهید بود.

نتیجه گیری

ما در این مقاله سعی کردیم تا به صورت خلاصه شما را با انواع کاکتوس و روش‌های نگهداری از آن‌ها آشنا سازیم. کاکتوس ها و ساکولنت ها بنابر طبیعتی که دارند در مقایسه با سایر گیاهان نیاز به آبیاری کمتر داشته و در موقعیت‌های سخت و تنش زا نیز قادر به ادامه زندگی هستند. اگر قصد خرید کاکتوس را دارید می‌توانید با مراجعه به سایت و مجموعه مدرسه گل آرایی فلوآرت اقدام به کسب اطلاعات درباره قیمت انواع کاکتوس کنید.

آموزش صفر تا صد گل آرایی در خانه

با خرید و دانلود فیلم های آموزشی گل آرایی فلوآرت متخصص گل آرایی شوید!

جدیدترین مقالات

اگه سوالی داری لازم نیست دنبال چیزی بگردی همه چیز اینجاست